Coreea de Sud devine cel mai important investitor non-european pentru Slovacia

Autor: Odette Marinache

Joi, 17 Iulie 2014, a avut loc la Bratislava o întâlnire între Ministrul slovac al Afacerilor Externe, Miroslav Lajcak, şi şeful diplomaţiei sud-coreene, Yun Byung-se. 

După această întâlnire, Miroslav Lajcak a declarat că, în prezent, cel mai important investitor non-european pentru Slovacia este Coreea de Sud.

“Kia şi Samsung au aproximativ 10.000 de angajaţi slovaci. Împreună cu aceste două importante companii, în Slovacia au venit încă 90 de companii coreene, toate acestea creând o bază de cooperare foarte puternică. Ar trebui să facem tot ce putem pentru ca investitorii coreeni să fie mulţumiţi şi să aibă succes”, a adăugat Lajcak.

Comerţul bilateral dintre Coreea şi Slovacia a ajuns la 3,4 miliarde de euro (4.63 miliarde dolari) anul trecut. “Există mai mult de 80 de companii coreene în Slovacia, care au investit 1,2 miliarde de euro (1.63 miliarde dolari), jucând astfel un rol important în dezvoltarea economică a ţării”, a subliniat Yun.

Yun vizitează Slovacia cu ocazia primei reuniuni de la Vişegrad (V4), în formatul V4-plus, în care o ţară din afara grupului este invitată să participe. Slovacia a preluat preşedinţia grupulului V4 (Slovacia, Ungaria, Polonia şi Republica Cehă) la 1 iulie 2014.

Sursa: Slovakia News